Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár
Nyhavn

Nyhavn

Dánia, Koppenhága

A mai Nyhavn árnyékos oldalán nincs nagy élet, itt csak a 18. és 20. ház érdekes, amelyben egykor Hans Christian Andersen lakott.

Tovább olvasom

Botanikus kert

Botanikus kert

Dánia, Koppenhága

Koppenhága zöld tüdejének egyike az 1871 és 1874 között létesített Botanikus kert.

Tovább olvasom

Operahuset

Operahuset

Dánia, Koppenhága

A koppenhágai Operaház a modern zene szolgálatában áll: ez lehet opera is, zenekari művek vagy ezek kombinációja.

Tovább olvasom

Kávéházak

Kávéházak

Dánia, Koppenhága

A koppenhágaiak szívesen töltik szabadidejüket kávéházakban, az egyik legkedveltebb a Dag. H.

Tovább olvasom

Fekete Gyémánt

Fekete Gyémánt

Dánia, Koppenhága

A koppenhágai kikötő összes új építménye közül a Királyi Könyvtár, a Fekete Gyémánt tagadhatatlanul a mesterművek közé tartozik.

Tovább olvasom

Milyen város Koppenhága?

Koppenhágát 1026-ban említik először, 1186-ban egyszerűen Hafn-ról, kikötőként, később Køpmannæhafn-ről, a kereskedők kikötőjeként, amelyből végül a København név alakult ki.

A város alapítójának Absalon püspököt tekintik, aki 1167-ben várat építtetett itt, amelynek alapjait ma is megtekinthetjük Christiansborg kastélya alatt. Bár a XIII. században többször leégett, egy évszázadra rá 1417-ben már dán főváros lett. IV. Christian uralma alatt születtek a város legpompásabb épületei, és Koppenhága egyre inkább észak nagyvárosává fejlődött. 

A városnak a XVIII. században súlyos csapásokat kellett elszenvednie: 1711-ben a pestis csaknem a teljes lakosságot kiirtotta, és alig 17 év múlva egy pusztító tűzvész a földdel tette egyenlővé a városházát, néhány templomot és egyetemet.

Koppenhága három jelentős városrésze - Østerbro, Nørrebro és Vesterbro - közül a külföldiek leginkább ez utóbbival kerülnek kapcsolatba, mivel a pályaudvar mögötti negyedben számos szálloda áll. 
Nørrebro a legérdekesebb városrész a központon kívül, amely ma kontrasztos keveréke a régi és új épületeknek, amelyekben megállapodott polgárok és különcök élnek.

A koppenhágaiak büszkék rá, hogy a királyi család a városukban lakik. Emellett Koppenhága a kormány székhelye is, és vonzza a nagy cégeket, amelyek mind a környéken telepedtek le. Dániában senki nem kételkedik az államformában, amely elsősorban a királynő személyének, öntudatos és természetes fellépésének köszönhető.

Koppenhága szerény város, nem tolakodó a látogatóival szemben, talán éppen ezért is vonzza őket ennyire. Koppenhága vonzerejéhez hozzátartozik, hogy nagyon különböző arcait mutatja: tavasszal lassan ébredezik, kötetlen vidámságot mutat nyáron, ősszel melankólia telepszik a városra és lakóira, télen pedig a fényparádé színesíti az utcákat és az üzletek kirakatait. Bármikor is érkezünk a hely varázsa magával ragadó.

Koppenhága Galériák

A kis hableány
Koppenhága, Dánia Látnivalók
Absalon City Hotel***
Koppenhága, Dánia Szállás
Biksemad
Koppenhága, Dánia Vendéglátás
Fiolstræde
Koppenhága, Dánia Vásárlás
Állatkert
Koppenhága, Dánia Szabadidő
Diszkók
Koppenhága, Dánia Szórakozás

Szentpétervár

Szentpétervár

Mexikóváros

Mexikóváros