Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár

Amalienborg

Dánia, Koppenhága, Látnivalók

Amalienborg

Koppenhága, Dánia, Látnivalók
  • Cím: Amalienborgs, 1257 Copenhagen, Dánia
  • Telefon: 45 33 12 21 86

1689-ig a téren állt egy kis kastély, amelyet Zsófia Amália, III. Frederik felesége építtetett, innen a kastély elnevezése. A jelenlegi négy palotából álló épületegyüttes V. Frederik megrendelésére épült. A király a palotákat az első Oldenburg király, I. Christian megkoronázásának 300 éves jubileumára rendelte. A paloták Nicolai Eigtved udvari építőmester tervei alapján 1750-re készültek el.

A palota nagy része látogatható. Az északnyugati palota ma múzeumként fogadja a látogatókat, és csupán reprezentatív célokat szolgál. A ma látogatható szobákat és fogadótermeket 1980-ban restaurálták. Itt található a királynő könyvtára és irodája is.

Az északkeleti épület VIII. Frederik palotája jelenleg lakatlan. A délkeleti palotában, IX. Christian palotájában 1967 óta II. Margit királynő lakik férjével, ez tehát a királyi rezidencia.

Amalienborg összességében az európai építészet egyik gyöngyszeme. Hogy otthon van-e a királynő, azt a fehúzott zászló jelzi. 12 órakor kerül sor az őrségváltásra, amely érdekes látnivaló.

Kinek ajánljuk: Mindenki számára érdekes lehet.


Amalienborg
Koppenhága, Dánia
Copyright: kloesjino   Forrás: flickr

Koppenhágai Látnivalók


0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!