Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár
Koppenhága

Koppenhága hasznos tippek

Koppenhága, Dánia, Hasznos tippek

Hasznos tippek

Koppenhága, Dánia, Hasznos tippek

Éghajlat
Északon az időjárás mindig kiszámíthatatlan. Július a legmelegebb, március és november a nyirkos klíma miatt nem a legjobb választás. A téli hónapok nagyon hidegek.

Időeltolódás
Koppenhágában a közép-európai időt használják, időeltolódás nincs.

Nagykövetség
2830 Charlottenlund,
Koppenhága Strandvejen 170
Előhívó: (00)-(45)
Telefon: 39-63-16-88

Információ
A főpályaudvarral szemben, a Tivoli mellett található a koppenhágai idegenforgalmi iroda. Itt szállásokat is foglalhatunk.

Egészség
Sürgős esetekben forduljunk a Rigshospitalethez a Blegdamsvej 9. szám alatt. Gyógyszereket a Steno Apotekben kaphatunk a Vesterbrogade 6/c alatt, a pályaudvarral szemben, a nap 24 órájában.

Pénz
Egy dán korona 100 örének felel meg. Az 1 és 24 öre közötti összegeket fel- vagy lekerekítik. A főpályaudvar mellett található bank minden nap 6:45-től 22:00-ig tart nyitva. 
A hitelkártyákat, különösen a Mastercardot és a Visát majdnem mindenhol elfogadják, az American Expresst ritkábban. A bankok hétfőtől szerdáig és pénteken 9:00 - 16:00-ig, csütörtökön 18:00-ig tartanak nyitva.

Elektromosság
Koppenhágában a hálózati feszültség 230V, a csatlakozó megegyezik a Magyarországon használttal.

Internet
A legtöbb hotelben találunk internetezési lehetőséget, az internetkávézók ritkák.

Telefon
Telefonkártyát 20, 50 és 100 koronáért vásárolhatunk az újságárusoknál és a postán. A mobillefedettség Dániában nagyon magas. A telefonok automatikusan átállnak a két nagy szolgáltató - az Orangéra vagy Teliára - egyikére.

Posta
A postahivatalok általában 9:30 és 17:00 között tartanak nyitva, szombaton csak 9:30 és 12:00 között.

Borravaló
Dániában nem szokás borravalót adni.

Közbiztonság
Dániában jó a közbiztonság, de ne felejtsük el megtenni a szükséges elővigyázatossági lépéseket. A turisták körében népszerű helyeken előfordulhatnak zsebtolvajok.

Vám
A Európai Unión belüli shengeni határok ellenére a Dániába való beutazáskor bizonyos korlátozó intézkedéseket figyelembe kell venni. Az Unió tagjai csak 1,5 l égetett szeszt és 300 cigarettát vihetnek be az országba.

Copenhagen Card
Két különböző kártya biztosít kedvezményt a turistáknak. A City Card-dal ingyenesen látogatható a város 40 nevezetessége. Ez 199 DKK-ba kerül, és 24 óráig érvényes. A Plus Card segítségével 70 különböző nevezetesség tekinthető meg ingyenesen Koppenhága térségében.

Forrás: Jakob Hansen: Koppenhága

0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!